Budownictwo wczoraj i dzis : Beijing Yizhuang Mix / Design Crew for Architecture (DCA)

Dzięki uprzejmości Design Crew for Architecture (DCA) Yizhuang to nowe miasto w południowo-wschodniej części Pekinu.
W tej chwili obszar to tylko pola, na których infrastruktura.
prace już się rozpoczęły.
Jest główna ulica, która biegnie przez miasto z północy na południe.
Ta główna ulica będzie przecinana przez 3 główne węzły określające 3 główne dzielnice: okręg administracyjny, dzielnicę kulturalną i dzielnicę biurową.
Beijing Yizhuang Mix, zaprojektowany przez Design Crew for Architecture, znajduje się w dzielnicy biurowej i będzie pierwszym, który zostanie zbudowany.
Stacja kolejowa zatrzymuje się tuż przed działką, a linia będzie łączyła centrum Pekinu z nadchodzącym miastem Yizhuang.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Działka jest podzielona na 4: wieża sygnałowa na północnym wschodzie, połączona ze stacją kolejową będzie najwyższym budynkiem dzielnicy.
Pozostałe 3 partycje przeznaczone są na 240 000 m.
Program: 70% biura, 20% zbiorowego mieszkania i 10% centrum handlowego.
Dzięki uprzejmości Design Crew for Architecture (DCA) Mając na uwadze, że projekt musi pracować nad 3 różnymi podejściami: globalnym kształtem dla panoramy miasta, globalnym wizerunkiem dla sąsiedztwa i skalą pieszych dla mieszkańców, szukaliśmy spójnej architektury wyrażenie, które pozwoli na 3 różne poziomy czytania.
Dzięki uprzejmości Design Crew for Architecture (DCA) Staraliśmy się zaprojektować kultowe sylwetki poprzez wycinanie objętości pomimo niezbędnej gęstości.
Wynikowe objętości są dość proste, ale bardzo bogate, ale z efektami, na które pozwalają.
Prostota była sporym udziałem w tym projekcie, ponieważ budżet jest bardzo napięty.
Dzięki uprzejmości Design Crew for Architecture (DCA) Chcieliśmy jak najlepiej wykorzystać budynki, aby zaprojektować sąsiedztwo jako jeden duży publiczny ogród, zacierając granice między publicznym a prywatnym.
Duże wsporniki i łuki pozwalają uwolnić grunt i stworzyć wizualną ciągłość wszędzie w sąsiedztwie.
Następnie, pomimo bardzo restrykcyjnych przepisów, staraliśmy się, aby rozdzielić sklepy na całym terenie: na poziomie budynków, ale także w małych pawilonach, które zostały wysłane w ogrodzie.
Dzięki uprzejmości Design Crew for Architecture (DCA) Globalny kształt projektu jest również wynikiem 3 problemów: maksymalizacji wyświetleń, optymalizacji nasłonecznienia i ochrony przed deszczem.
Dzięki uprzejmości Design Crew for Architecture (DCA) Architekt: Design Crew for Architecture (DCA) Lokalizacja: Yizhuang, Ludong, Pekin, Chiny Partnerzy odpowiedzialni: CHAUSSON Nicolas, HUANG Jiaoyang Renderings: GAGNON Nicolas Partner lokalny: ACO (YUAN Tiesheng) : Komisja Data: czerwiec 2011 Status: Bieżący Klient: Urban Bureau of Hight-Tech Corridor Wielkość: 240.000 m.
Koszt: 94 000 000.
Program: Centrum handlowe, sklepy, hotel, mieszkania zbiorowe, biura
[podobne: pręty z aluminium, blacha trapezowa, obróbka miedzi ]

Powiązane tematy z artykułem: blacha trapezowa obróbka miedzi pręty z aluminium